• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Bol.com wil distributiecentrum Waalwijk al uitbreiden

Bol.com wil distributiecentrum Waalwijk al uitbreiden

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

De bouw van het nieuwe distributiecentrum in Waalwijk is nog aan de gang, maar Bol.com wil nu al de mogelijkheid om flink uit te breiden. Het heeft daarvoor een optie genomen om het naastgelegen grondgebied van 8,3 hectare te kopen. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt aan het Brabants Dagblad.

Het distributiecentrum dat momenteel wordt gebouwd, heeft een grondoppervlakte van 50.000 vierkante meter en bevindt zich op een grondgebied van 10 hectare. Bol.com verwacht de komende jaren echter net als de afgelopen tijd een grote groei door te maken, waardoor het nu alvast ruimte reserveert voor een eventuele uitbreiding. “De wereld van internetverkopen verandert snel, je kunt maar zo’n twee, drie jaar vooruit kijken”, liet een woordvoerder aan de krant weten. “Maar we zetten het pand pas neer als we echt concreet kunnen zijn over wat we exact nodig hebben.”

Hoewel er nog geen duidelijke plannen zijn, is wel bekend dat er zeker ruimte is voor een extra pand van 50.000 vierkante meter met plaats voor nog eens 800 parkeerplaatsen. Daarmee zou het totale perceel van de internetgigant uitkomen op 18 hectare, wat neerkomt op ongeveer 36 voetbalvelden.

De bouw van het nieuwe fulfillment center moet over zes weken afgerond zijn. Naar verwachting wordt het centrum na de zomer operationeel. Het huidige distributiecentrum van Bol.com bevindt zich ook al in Waalwijk, deze heeft een oppervlakte van 32.000 vierkante meter.

Beeld: Bol.com Facebook

Bol.com