• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Bos Group International nieuwe distributeur van Sperry en Caterpillar

Bos Group International nieuwe distributeur van Sperry en Caterpillar

Door Anne Buis

29 nov. 2016

Retail

Bos Group International is vanaf het lente-/zomerseizoen 2017 de nieuwe distributeur van de merken Sperry en Caterpillar. Beide merken vallen onder Wolverine Worldwide, de grootste schoenenleverancier van de Verenigde Staten. Het betreft een langdurige overeenkomst tussen Wolverine Inc en de Bos Group.

Vanaf 1 januari 2017 zullen Sperry en Caterpillar gedistribueerd worden door American Sneakers BV, een dochteronderneming van de Bos Group. Met uitzondering van Caterpillar voor België en Luxemburg; dit wordt door de huidige distributeur voortgezet.

“De Bos Group ziet volop mogelijkheden voor deze langdurige samenwerking met een sterke partner als Wolverine Worldwide. Sperry is al jaren een begrip in haar segment en Caterpillar is een internationaal gevestigd merk met een grote naamsbekendheid. Beide merken zullen we op de ‘Bos Group manier’ in de markt gaan vertegenwoordigen; selectieve distributie, ruime offline/online marketing ondersteuning en een intensieve samenwerking met onze re-sellers,” zegt Lambert Welten van de Bos Group in een persbericht.

Bos Group, ontwikkelaar en distributeur van een tiental schoenenmerken in het casual en sport-lifestyle segment, heeft ook de merken Keds en Pro-Keds (in de regio’s Benelux en DACH, red) onder zijn hoede, die eveneens onder Wolverine Inc vallen. Andere merken binnen het portfolio van Bos Group zijn Australian Footwear, O’Neill Footwear en Maruti.

Beeld: Catfootwear.com