Brndwrks en Zazi Brands schuiven leverdata op

Kinderkledingbedrijven Brndwrks en Zazi Brands doen afstand van de traditionele modekalender en passen de leverdata van de collecties voortaan beter aan de verschillende seizoenen aan. “De consument wil iets kopen en het meteen kunnen dragen,” aldus Patrick Lohle van Brndwrks in een persbericht.

“De detaillist heeft het zwaar in de huidige markt en daarom willen wij hem ondersteunen waar we kunnen. Wat we doen is heel simpel, we stemmen onze levermomenten veel beter af op het behoeftemoment van de consument,” verklaart Lohle. Brndwrks, waar onder andere kinderkledingmerken Le Chic, Like Flo en Nono onder vallen, start vanaf deze week al met het leveren van de eerste collecties. Zazi Brands schuift haar leverdata vanaf komende winter op.

”Vanaf winter 2017 zullen al onze wintergoederen op zijn vroegst op 1 augustus worden geleverd, en de daaropvolgende zomerlevering vanaf 1 februari,” laat Zazi Brands, waaronder kindermodelabels als Lofff, Lovestation22 en Lava Lava vallen, weten in een persbericht. Het bedrijf is van plan in de jaren daarna de leverdata met nog eens een maand op te schuiven, tot uiteindelijk 1 maart en 1 september. Ook vindt er een verschuiving plaats in de deelleveringen, wat er volgens Lohle voor zorgt dat de winkelier de consument kan blijven verrassen.

Met de aanpassing van de leverdata van collecties hopen beide bedrijven tevens de start van de uitverkoop uit te kunnen stellen. “Daardoor kan er meer verkoop worden gegenereerd tijdens het reguliere verkoopseizoen. Het mooiste zou een sale zijn die pas na Kerstmis en begin juli start en tot eind februari en eind augustus duurt,” aldus Brndwrks.

Beeld: Nono Facebook

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN