• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Browns gaat samenwerking aan met Fred Segal; eerste store-in-store in Amerika

Browns gaat samenwerking aan met Fred Segal; eerste store-in-store in Amerika

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

De Londense luxeboetiek Browns heeft aangekondigd zijn eerste pop-up-winkel in Amerika te openen. Op 1 september opent Browns de deuren van zijn store-in-store in Fred Segals retaillocatie aan Sunset Boulevard in Los Angeles. Dit meldt WWD

.

Het is de tweede stap voor wat Browns tegenover WWD omschrijft als een ‘fluid retail concept’. Vorig jaar opende de luxeboetiek de eerste ‘Nomad Concept Store’, een reizend retailconcept, in Oost Londen. Holli Rogers, CEO bij Browns, vertelt aan WWD waarom zij geloven in een reizend retailconcept en waarom Browns ervoor gekozen heeft een store-in-store te openen in de Fred Segal-winkel in Los Angeles: “De notie van hoe luxe retail eruit moet zien is aan het veranderen en wij willen daar een voortrekkersrol in nemen. Het idee van twee retailers die samenwerken, vind ik interessant omdat het niet gangbaar is,” aldus Rogers in het interview met WWD. “Door samen te werken in plaats van met elkaar te concurreren, blijven we trouw aan de ruimdenkende strategie van Browns.”

De merken die in de store-in-store komen te hangen zijn onder andere de Britse (relatief jonge) merken zoals Molly Goddard en Conner Ives, mannenmodemerken Liam Hodges, Martine Rose, Edward Crutchley en Wales Bonner, het in Berlijn gevestigde Rianna + Nina en het Zuid-Koreaanse label Low Classic. Browns zegt de Los Angeles-consument kennis te willen laten maken met een nieuwe esthetiek. Rogers tegenover WWD: “Het gaat erom je klanten een nieuwe ervaring te geven.”

De modewinkelketen Fred Segal werd in 1961 opgericht in West Hollywood. In Amerika heeft de keten drie winkels: in West Hollywood, Melrose en op vlieghaven L.A.X. Daarnaast heeft Fred Segal twee winkels in Japan: een in Tokyo en een in Hyogo. De luxe modeboetiek Browns werd opgericht in 1970 en heeft op dit moment twee fysieke winkels in Londen.

Browns
Fred Segal
Holli Rogers
Scroll down to read more