• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • CBS: 2017 laagste aantal faillisementen van deze eeuw

CBS: 2017 laagste aantal faillisementen van deze eeuw

Door Arjan Ranjbar

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

2017 kende het laagste aantal faillisementen sinds de start van deze eeuw. In december gingen 264 bedrijven en instellingen op de fles, waarmee het totaal aantal faillisementen uitkwam op 3290 in het afgelopen jaar. Dat maakt het CBS bekend middels een persverklaring.

Het aantal failliete eenmansondernemingen is niet meegerekend in het totaal. Augustus was de maand waarin de minste faillisementen werden uitgesproken, namelijk 229. Net als in voorgaande jaren werden de meeste faillisementen uitgesproken in de handel, namelijk 693. Het aantal detailhandelaren die bankroet gingen bedroeg 270. Toch daalde het aantal ook in deze categorie met 259 ten opzichte van een jaar eerder, wat neerkomt op 27 procent.

Het aantal faillisementen viel een kwart lager uit dan in 2016, en is sinds 2000 niet meer zo laag geweest. Het dieptepunt was in 2013, ten tijde van de financiële crisis, toen er 8376 bedrijven failliet werden verklaard. In de jaren die volgden daalde dit aantal aanzienlijk, in totaal met bijna 61 procent. Dit hangt volgens het CBS samen met de economische groei in Nederland.

Beeld: CBS

CBS
Detailhandel
faillissementen