• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • CBS: meer omzet kledingwinkels in maart

CBS: meer omzet kledingwinkels in maart

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

De detailhandel deed het in maart beter dan een jaar geleden. De omzet steeg met 4 procent, mede dankzij Pasen, dat dit jaar in maart viel. Ook de samenstelling van de koopdagen zorgde voor meer omzet.

In 2016 had maart een woensdag en donderdag meer, en een zondag en maandag minder dan in 2015. Toch is de omzet ‘slecht iets hoger’ na de correctie van samenstelling van koopdagen, meldt het CBS.

Vooral winkels in voedings- en genotmiddelen hadden veel profijt van de samenstelling van koopdagen en rapporteerden een omzetstijging van 7,8 procent. Maar ook winkels in non-foodartikelen boekten 1,4 procent meer omzet dan vorig jaar. Kledingwinkels behaalden ook meer omzet; in maart steeg de omzet met 0,7 procent ten opzichte van maart 2015. In februari daalde de omzet nog met 1,2 procent.

De online omzet stijgt nog steeds en groeide in maart met bijna 20 procent. Webwinkels boekten een omzetstijging van ruim 26 procent, terwijl de omzet van winkels met een online verkoop als nevenactiviteit met 11 procent steeg.

Beeld: CBS

CBS