Chanel opent eerste schoenenboetiek

Chanel heeft een stand-alone schoenenwinkel op Hawaii geopend. Het is voor het eerst dat Chanel een winkelconcept lanceert dat zich volledig richt op schoenen. De winkel is gevestigd in Honolulu in het Ala Moana Center.

De winkel, die de volledige schoenencollectie verkoopt, heeft een oppervlakte van 102 vierkante meter. “Dit is de eerste stand-alone schoenenboetiek, dus we zullen kijken hoe dit uitpakt voor ons,” zegt Joyce Green, executive vice president of fashion van Chanel tegen WWD. “Schoenen zijn een heel belangrijk onderdeel van de mode-industrie dus het is een geweldige link naar ready to wear en een manier om nieuwe klanten binnen te halen.”

Chanel opent eerste schoenenboetiek

Hoewel Hawaii misschien niet de meest voor de hand liggende keuze lijkt voor een winkellocatie, ziet Green dat heel anders. De locatie op Hawaii trekt immers een heleboel toeristen, voornamelijk toeristen uit Japan. Daarnaast heeft Chanel een bijzondere band met Hawaii, omdat daar de eerste Amerikaanse winkel werd geopend, in 1983 in Waikiki.

Het ontwerp van de winkel was in handen van de bekende architect Peter Marino. Hij verwijst in zijn concept naar de lokale cultuur en bijzonder design. Het Venetiaans pleisterwerk werd met de hand aangebracht door lokale ambachtslieden, verder werden kunstwerken met zwart-wit prints van Shelter Serra en Peter Dayton opgehangen. De regendruppelspiegel is gemaakt door Curtis Jere. In de winkel is een display-muur met 24-karaats bladgoud geplaatst, evenals witte clubstoelen en lichtblauwe bankjes.

Beeld: Chanel

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN