• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Costes nieuwe huurder voormalig V&D-pand Leeuwarden

Costes nieuwe huurder voormalig V&D-pand Leeuwarden

Door Arjan Ranjbar

24 jan. 2018

Retail

Costes neemt haar intrek in het oude V&D-gebouw in Leeuwarden. De helft van het pand aan de Leeuwarder Nieuwestraat stond sinds het faillissement van de warenhuisketen, in februari 2016, leeg. De Leeuwarder Courant weet nu te melden dat de formule van The Sting House of Brands de nieuwe huurder is.

Costes zal het pand delen met modeketen Zara, dat sinds november 2016 twee verdiepingen huurt. De beheerder van het gebouw, CBRE Dutch Retail Fund, diende onlangs een aanvraag in voor de herinrichting van twee verdiepingen, goed voor zo’n 1300 vierkante meter winkeloppervlak. De start van de verbouwing staat gepland voor begin mei, waarna Costes in juni de deuren opent.

Costes opende in 2013 een eerste filiaal aan de Utrechtse Oudegracht, en is sinds die tijd doorgegroeid tot 30 winkels door het hele land. Voormalig CCO Maurice Dahan lichtte eerder tegenover FashionUnited de plannen voor de toekomst toe, waaronder nieuwe winkelopeningen in steden als Haarlem en Deventer. Eerder nam Costes al haar intrek in voormalige V&D-panden in Uden en Nijmegen.

De zusterformule van The Sting rapporteerde een nettowinst van 1,8 miljoen euro in 2016. De winst is hiermee verdubbeld ten opzichte van 2015. De omzet kwam neer op 32 miljoen euro.

Beeld: Costes

Costes
Leeuwarden
Sting
V&D