• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • De allerlaatste Drie Dwaze Dagen zijn bekend

De allerlaatste Drie Dwaze Dagen zijn bekend

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Voor de allerlaatste keer gillende mensen voor de deuren, nog een keer door de bakken met koopjes gaan of drie kwartier wachten op toegang voor de webshop. De data van de Drie Dwaze Dagen van de Bijenkorf zijn een jaarlijks goed bewaard geheim, en nu is bekend wanneer de laatste editie van het koopjes evenement plaatsvindt: van woensdag 21 tot en met vrijdag 23 oktober.

De Drie Dwaze Dagen, die al sinds 1984 elk najaar vele klanten naar De Bijenkorf trokken, zullen dit jaar voor het laatst plaatsvinden. Het concept past volgens CEO Giovanni Colauto niet meer bij het warenhuis. “We hebben genoeg succes. Onze omzet steeg in de eerste zes maanden van dit jaar met 10 procent. De mensen komen niet voor korting, ze komen voor beleving,” zei Colauto toen tegen De Telegraaf.

Volgens Colauto passen prijs gedreven promoties niet bij een bedrijf, dat zich wil focussen op het hoogste luxueuze segment. Sinds 2013 hanteert het bedrijf de premium experience strategie. Eerder dit jaar schafte het warenhuis de vijfdaagse Maffe Marathon al af.

De Bijenkorf werd in 2010 overgenomen door de Selfridges Group, een onderdeel van het Canadese Wittington Investments. In 2013 maakte het bedrijf bekend dat het 200 miljoen euro zou uittrekken voor de premium experience strategie, waarbij er onder andere werd geïnvesteerd in het vernieuwen van de zeven flagshipstores.

De Bijenkorf