• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • De Bijenkorf gaat voor gouden klimpiet

De Bijenkorf gaat voor gouden klimpiet

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

De iconische klimpieten die al jaren het atrium in de Bijenkorf sieren rond de feestdagen, krijgen een make-over. De Zwarte Pieten zullen vanaf komend jaar niet meer zwart zijn, maar goudkleurig. Tevens zullen de poppen telkens opnieuw gestyled worden naar de laatste trends. Dat heeft de Bijenkorf bekend gemaakt.

"De keuze voor een 'Gouden Klimpiet' onderstreept de ontwikkeling naar een luxe winkelbeeld," zegt De Bijenkorf. Er wordt al een tijdje hard gewerkt aan het winkelbeeld van het warenhuis. Zo wil de Bijenkorf dat de winkel een luxere uitstraling krijgt, in het kader van haar ‘premium experience’ strategie. Er is tevens nieuw decoratiemateriaal in de maak. De eerste fase van de verbouwing moet begin november klaar zijn, met de start van het nieuwe feestseizoen.

Hoewel het warenhuis zelf beweert dat het onderdeel is van de overgang naar een ‘luxe winkelbeeld’, erkent de Bijenkorf wel dat het zich bewust is van de gevoeligheden rond Zwarte Piet. "We volgen de discussie in de samenleving met belangstelling en respect. We zien uit naar een feestelijke viering van Sinterklaas, zoals we dit al generaties lang vieren met onze klanten, hun kinderen en families," zegt het warenhuis tegen de Telegraaf. Er waren sowieso al geen andere producten of materiaal met traditionele Pieten in de vestigingen van het warenhuis.

De Bijenkorf