De Bijenkorf voegt zijn distributiecentra samen per medio 2019. Door de samenwerking verliezen 143 medewerkers hun baan. Doel van de herstructurering is een betere en snellere service, zo laat het warenhuis weten in een persbericht.

“Het was een moeilijk besluit om te nemen omdat dit als gevolg heeft dat wij afscheid moeten nemen van collega’s,” aldus Giovanni Colauto, CEO van de Bijenkorf. “Daarom hebben wij diverse opties zorgvuldig afgewogen. Het voorgenomen besluit is gebaseerd op de overtuiging dat dit nodig is om ook in de toekomst succesvol te blijven als omnichannel retailer.” Voor de getroffen medewerkers wordt een sociaal plan opgesteld.

De Bijenkorf gaat de distributie uitbesteden aan een andere partij. Daarvoor is de warenhuisketen in gesprek met Ingram Micro, het bedrijf dat ook de distributie voor de online bestellingen van het warenhuis regelt vanuit het distributiecentrum van het bedrijf in Waalwijk. Ook voor de nieuwe locatie van het distributiecentrum is het warenhuis op zoek in de regio Waalwijk/Tilburg. Ondanks de huidige ontslagronde hoopt het warenhuis in de toekomst te groeien van 500 naar 800 banen in de distributie.