De stemming onder consumenten is in oktober hetzelfde als de maand ervoor. Het CBS meldt dat het consumentenvertrouwen in oktober net als in de maand september 23 punten kreeg.

Het oordeel over het economisch klimaat en de koopbereidheid was in oktober ook gelijk aan september. De consument is nagenoeg positief over de eigen financiële situatie en zij vinden de tijd voor het doen van grote aankopen iets gunstiger.

Het consumentenvertrouwen in 2017 was tot nu toe het hoogst in de maanden april en augustus; in beide maanden kwam het CBS uit op 26 punten. Het consumentenvertrouwen wordt gemeten aan de hand van verschillende indicatoren die de mening weergeeft van huishoudens over het economische klimaat.

Het CBS verkrijgt door middel van het consumentenonderzoek inzicht in de opvattingen van consumenten, onder meer ten aanzien van de aankoop van duurzame consumptiegoederen. Veranderingen in optimisme of pessimisme op korte termijn worden gesignaleerd, waarmee vroegtijdig een indicatie van een mogelijke trendwijziging van de particuliere consumptie beschikbaar is.

Lees ook: Meer uitgaven in juli, consumentenvertrouwen neemt af

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN