De Schoenenfabriek toch niet naar Assen

De luxueuze schoenenketen De Schoenenfabriek ziet af van een nieuwe vestiging in de Drentse hoofdstad Assen vanwege de beoogde komst van een outletcentrum. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

De schoenenwinkel maakte vorige maand nog bekend in maart een vijfde vestiging in Assen te willen openen. Ruim een week later ging de gemeente van Assen echter akkoord met de komst van een factory outlet centre bij het TT-circuit. “Naar aanleiding van de stemming van de gemeenteraad hebben we besloten de investering te cancelen,” zo meldt Berend Ziengs, eigenaar van De Schoenenfabriek. “Wanneer je alle ontwikkelingen in Assen bij elkaar optelt, is het risico buiten alle proporties. Jammer voor ons, maar vooral voor Assen,” vult Ziengs aan.

De Schoenenfabriek zal Assen niet volledig links laten liggen; het kantoor en de webshop van de schoenenketen zijn al in de Drentse stad gevestigd. Daarnaast heeft De Schoenenfabriek al winkels in Groningen, Leeuwarden, Zwolle en Nijkerk. Waar het vijfde filiaal nu zal worden gevestigd, is nog niet bekend.

Foto: De Schoenenfabriek

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN