• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Delvaux breidt uit in China

Delvaux breidt uit in China

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het historische Belgische accessoirehuis Delvaux slaat goed aan bij de jonge Chinese consument en breidt daarom uit in die markt met een nieuwe winkel in Beijing.

De nieuwe vestiging is de grootste van het merk in China, en bevindt zich in de trendy wijk Taikoo Li in Sanlitun. De winkel telt twee verdiepingen en biedt naast het klassieke assortiment ook een aantal stukken die gericht zijn op de Chinese consument, namelijk een collectie met rode accenten als homage aan Chinees Nieuw Jaar.

Het in 1829 opgerichte Delvaux is sinds 2014 actief in China. Na de overname door de in Hongkong gevestigde Fung Brands in 2011, opende het merk zijn eerste boetiek in Hongkong in 2014, gevolgd door een winkel in Shanghai. Een jaar later werden ook boetieks geopend in Hangzhou en Beijing.

In een interview met de lokale Jing Daily liet CEO Marco Probst weten dat de uitbreiding in China beperkt blijft. Met een eventuele sluiting van de boetiek in Galeries Lafayette in Beijing en nog twee openingen, in Shanghai en Chengdu, zal de uitbreiding naar zes winkels in het land compleet zijn. Probst wil over-distributie vermijden, en wil klanten de exclusieve tassen zelf laten ervaren.

Met een prijskaartje van 4800 euro voor het geliefde Briljant model, en exemplaren die op kunnen lopen tot in de tienduizenden euros, is de drempel voor de onder dertigers meestal te hoog, maar volgens Probst blijkt dit in China niet het geval. “Chinese klanten staan voor alles open en leren zo snel,” aldus de topman.

Delvaux doet weinig aan actieve marketing in China en rekent op een gestage groei, voornamelijk door mond-op-mond reclame en het bieden van exclusiviteit. “Voor ons is het anders dan andere grote spelers in de markt omdat we nog een kleine speler zijn. We beginnen op een moment dat men op zoek is naar iets anders. En ik geloof dat de geschiedenis van het merk en de producten voor zichzelf spreken,” zegt Probst.

Delvaux