Denham gaat uitbreiden in Europa en Azië

Het Amsterdamse denimlabel Denham is van plan dit jaar zeker vijftien nieuwe winkels te openen. In Europa komen er zo’n vier winkels bij, terwijl Denham zijn retailnetwerk in Azië uitbreidt met zeker tien filialen. Dat maakte oprichter Jason Denham bekend tijdens het Anton Dreesmann jaarcongres, schrijft Retailnews.

In Nederland worden er volgens Denham twee nieuwe winkels geopend, waarvan één in Utrecht, waar het merk al een vestiging had. Ook komen er in Duitsland twee nieuwe filialen bij. Het bedrijf had in Europa ook al verschillende winkels in België en Groot-Brittannië.

Verder is Denham van plan zo’n zeven nieuwe winkels te openen in Japan, waar het merk al aanwezig was met 22 filialen. “Japan heeft de meest verfijnde retailomgeving van de wereld,” stelt Denham. Naast Japan komen er ook vier nieuwe winkels in China bij.

Wereldwijd is Denham inmiddels aanwezig met bijna 40 winkels in 24 landen. Het merk is gevestigd in steden als Amsterdam, Antwerpen, Düsseldorf en Tokyo en is in Nederland goed voor een jaaromzet van zo’n 14 miljoen euro. De helft daarvan komt uit de fysieke winkels. “We geloven enorm in stenen winkels,” aldus de oprichter. Naast de fysieke winkels, komt een groot deel van de omzet uit de groothandel en online activiteiten.

Beeld: Denham Facebook

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN