• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Designer Outlet Roermond krijgt Duitse concurrent

Designer Outlet Roermond krijgt Duitse concurrent

Door Anne Buis

3 feb 2017

Retail

In het Duitse Duisburg heeft de gemeenteraad groen licht gegeven voor de bouw van een groot nieuw outletcentrum. Het centrum komt zo’n 70 kilometer van Designer Outlet Roermond te liggen. Dat meldt Retailnews.

Het Duitse outletcentrum moet de grootste outlet van het land worden, met plek voor 175 winkels. Er zal maximaal 30.000 vierkante meter winkeloppervlakte worden gerealiseerd, maar in eerste instantie is er 15.000 tot 18.000 vierkante meter beschikbaar. De ontwikkeling is in handen van het bedrijf Neinver, die ook werkt aan de bouw van The Style Outlets in Halfweg. In Duisburg zal het outletcentrum gerealiseerd worden in een voormalig goederenstation.

Net als bij de bouw van Nederlandse outletcentra is er ook veel kritiek op het Duitse outletcentrum. Een veelgehoord kritiekpunt is dat bestaande winkeliers de concurrentie voelen met de centra vol hoge kortingen. Vooralsnog is de bouw van het Duisburgse outletcentrum goedgekeurd, maar rechtszaken zouden de realisatie nog wel kunnen tegenhouden.

Beeld: Facebook Designer Outlet Roermond

designer outlet duisburg
Designer Outlet Roermond