• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Designer Outlet Roermond wederom economisch meest succesvolle outlet van Europa

Designer Outlet Roermond wederom economisch meest succesvolle outlet van Europa

Door Arjan Ranjbar

14 nov 2017

Retail

Voor de derde keer op rij is Designer Outlet Roermond uitgeroepen tot het economisch meest succesvolle outletcentrum van Europa. Dit blijkt uit het vandaag verschenen ‘Outlet Centre Performance Report Europe 2017’. Voor de resultaten worden fabrikanten gevraagd naar de economische prestaties van hun winkels in verschillende outletcentra. Het onderzoek wordt ieder jaar uitgevoerd door adviesbureaus Ecostra en Magdus.

In totaal deden 82 fabrikanten mee aan het onderzoek, goed voor zeker 120 merken. Het is de vijfde keer sinds de start van het jaarlijkse onderzoek in 2009 dat de McArthurGlen-group, eigenaar van outlet Roermond, er met de prijs vandoor gaat. Afgelopen jaar kwam daar nog de titel van ‘Architectonisch mooiste outlet’ bij. Dit jaar werd Roermond tevens gekroond als ‘beste outlet op gastronomisch vlak’.

Er werd fabrikanten ook gevraagd welke merken zij het liefst als buren willen hebben in een outletcentrum. Hieruit bleek dat mede-fabrikanten de voorkeur geven aan Ralph Lauren als directe buur, met 34.5 procent van de stemmen. Zij worden op de voet gevolgd door Nike (24.1 procent) en Tommy Hilfiger (17.2 procent).

Designer Outlet Roermond is sinds 2001 open. Op dit moment telt het outletcentrum 182 winkels en 26 restaurants. Eigenaar McArthurGlen-Group is marktleider op het gebied van ontwikkeling en management van designer-outlets. In Europa heeft het bedrijf 6.5 miljoen vierkante meter aan outlet-ruimte ontwikkeld in onder meer Oostenrijk, België, Frankrijk, Griekenland en Italië. In 1995 werd het eerste centrum geopend, in de buurt van Manchester. Wereldwijd bezit de groep inmiddels 24 outlets.

Beeld: Designer Outlet Roermond

Designer Outlet Roermond