Diesel lanceert nieuw distributiesysteem in Nederland en België

Denimmerk Diesel werkt sinds oktober aan een nieuwe distributiestrategie, genaamd het Diesel Selective Distribution Network. Vanaf eind maart/begin april is het systeem al in België gelanceerd, en Nederland zal in 2018 volgen. “Het systeem is gericht op alle mode- en denimretailers die beantwoorden aan de objectieve kwaliteitscriteria die Diesel hanteert,” zegt het merk.

De aanpassing is nodig om illegale kopieën tegen te gaan en de merknaam te beschermen. “In 2014 ging het bedrijf wereldwijd de strijd aan tegen illegale kopieën van Diesel kleding en accessoires. Dat leverde een aantal juridische acties op en mede dankzij een uitspraak van het Federal Court of New York tegen websites die namaakproducten verkochten, zijn 3346 websites gesloten, moesten 4000 websites hun handel in nepartikelen staken en werden 19000 websites door Google verwijderd. Ook andere maatregelen werden genomen ter bescherming van het merk, waaronder strengere douanecontroles die sinds 2014 in de EU een vangst van 380.000 nepartikelen opleverde. Aansluitend op deze acties heeft Diesel zijn distributiestrategie aangepast,” licht Diesel toe in een persbericht. “Deze aanpassing was noodzakelijk om de marktpositionering van het merk op het gewenste niveau te brengen.”

Het netwerk is opgezet met het doel de ‘customer experience te verrijken’ en om er zeker van te zijn dat ‘multi brand retailers en websites die Diesel kleding en accessoires aanbieden dit doen in lijn met de positionering, hoge kwaliteit en reputatie van Diesel producten’. Alleen winkels en websites die voldoen aan de vereiste criteria – objectief gedefinieerd en beoordeeld – wordt de mogelijkheid geboden om deel te nemen aan het netwerk.

Het systeem ‘Diesel Selective Distribution Network’ is al in oktober 2016 gestart en is inmiddels geïntroduceerd in Frankrijk en Italië. Naast België gaat het systeem nu ook in Groot-Brittannië van start. In 2018 wordt het systeem naast Nederland ook in Duitsland geïntroduceerd.

Beeld: Diesel

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN