• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Dit zijn de modische categoriewinnaars van Beste Winkelketen van Nederland 2016

Dit zijn de modische categoriewinnaars van Beste Winkelketen van Nederland 2016

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

De categoriewinnaars van de publieksprijzen ABN Amro Beste Winkelketen van Nederland 2016 - 2017 en ABN Amro Webshop Awards 2016 - 2017 zijn uitgereikt.Ruim 277.000 consumenten gaven een beoordeling aan favoriete winkelketens en webshops. In 28 categorieën zijn ruim 50 prijzen uitgereikt aan 30 retailers.

Hunkemöller is voor het tiende jaar op rij Beste Winkelketen in de categorie Lingerie & ondermode en Primera sleepte drie categorieprijzen in de wacht. Bol.com ging met vier Webshop Awards naar huis.

Er zijn dit jaar acht nieuwe categoriewinnaars in totaal 28 categorieën. De mode gerelateerde categoriewinnaars zijn Zeeman (Baby & Kind), Jac Hensen (Herenmode), Decathlon (Sport), Shoeby (Damesmode), Hunkemöller (Lingerie & ondermode), Van Haren (Schoenen) en Action (Warenhuis).

Met uitzondering van Zeeman en Action wonnen de winnaars ook allemaal een Webshop Award in dezelfde categorie. Daarnaast won Shoeby ook de Webshop Award in de categorie Baby & Kind en kreeg Bol.com de prijs in de categorie Warenhuis. In totaal werden er in 23 categorieën Webshop Awards uitgereikt.

De consument vindt de samenstelling van het assortiment en het serviceniveau in winkelketens dit jaar minder belangrijk dan voorgaande jaren. Dit jaar kijkt hij nadrukkelijker naar de prijs van producten. Bij webshops is er sprake van een lichte daling van het belang van het prijsniveau en aantrekkelijke aanbiedingen. Tegelijkertijd is er iets meer aandacht voor aspecten als service en levering. Bij webshops blijven het assortiment en de prijs-kwaliteitverhouding het belangrijkst.

Consumenten gaan de 28 categoriewinnaars opnieuw beoordelen. Op 27 oktober wordt de overall winnaar Beste Winkelketen van Nederland gekozen. Ook wordt bekend welke retailers er met de Webshop Award en Cross Channel Award vandoor gaan. De prijsuitreiking vindt plaats het ABN Amro Retailer of the Year Gala op 27 oktober op Landgoed Duin & Kruidberg in Santpoort-Noord. Ook worden dan de vakprijzen Beste Retail Executive en Beste Retail Managementteam uitgereikt.

Beeld: Shoeby

beste winkelketen van nederland