• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Dr. Martens breidt Nederlands winkelbestand uit

Dr. Martens breidt Nederlands winkelbestand uit

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Niet één, maar twee nieuwe Dr. Martens-winkels komen erbij in Nederland. Het schoenmerk had al sinds 2014 een winkel in Amsterdam, maar opent nu ook vestigingen in Utrecht en Rotterdam.

De winkel in Utrecht wordt gevestigd op de Steenweg 39 en opent op 28 juli. In Rotterdam strijkt Dr. Martens neer op de Lijnbaan 65. Daar gaan de deuren op 4 augustus open.

Beide filialen worden ingericht volgens het nieuwe retail concept van Dr. Martens. “Het rationale design van de Dr. Martens winkelomgeving is geïnspireerd op een combinatie van de industriele roots van het merk en de muziek in de winkel, die een minimalistisch en used gevoel creëert. Deze twee locaties moeten een rode draad bieden door al onze retailactiviteiten, van gewone winkels tot outlets en shop-in-shops. Het doel voor iedere winkel is om een subtiel verschil te bieden in klantenbelevening, die gekoppeld is aan de locatie.”

Om het lokale gevoel te benadrukken werkt de keten samen met lokale kunstenaars, zowel in Utrecht als in Rotterdam. In de kunstwerken moeten zowel de identiteit van Dr. Martens als die van de locatie naar voren komen.

Beeld: Dr. Martens (winkel in Derby)

Dr Martens