• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Eerste kinderwarenhuis van Europa opent in Nederland

Eerste kinderwarenhuis van Europa opent in Nederland

Door Marthe Stroom

bezig met laden...

Retail

Store of Daydreams, kinderwarenhuis in het Nederlandse Laren. Credits: Store of Daydreams

Afgelopen week opende in het Nederlandse Laren het eerste kinderwarenhuis van Europa: Store of Daydreams. Op een oppervlakte van 320 vierkante meter, verdeeld over twee verdiepingen, zijn er kinderkleding, interieur, speelgoed en andere producten verkrijgbaar.

Volgens het persbericht dat de opening introduceert speelt het concept niet alleen op de leeftijd van nul tot en met achttien in, maar ook op ouders. Zo is er ook een ‘daddy corner’ te vinden.

In totaal zijn in het warenhuis ruim zeventig merken in zowel het midden- als hoog segment te verkrijgen, waaronder Donsje Amsterdam, Tommy Hilfiger, Les Coyotes Paris, Chloë, Zadig & Voltaire en Stone Island.

Store of Daydreams is geen nieuwe naam in Laren. De winkel bestaat al sinds 2015. Begin dit jaar nam ondernemer Ananda Hagens het concept echter over met het plan het uit te breiden en internationale allure in te blazen, met als referentiepunten de kinderafdelingen van luxe warenhuizen LaFayette (Parijs) en Harrods (Londen).

Hierbij focust Hagens zich bewust op een aanbod voor tieners, een doelgroep die volgens haar vaak gemist wordt in de markt. “Terwijl het zo’n belangrijke en uitgesproken doelgroep is”, benadrukt Hagens in het persbericht. In oktober opent daarom in het voormalige Store of Daydreams pand aan de Naarderstraat in Laren ook een ‘Teen Dream’-concept voor tieners van twaalf tot achttien jaar.

“Hoewel de (kinder)retailbranche de nodige uitdagingen kent in een lastige markt, zie ik juist kansen door een vernieuwend concept neer te zetten waar alle zintuigen optimaal worden geprikkeld”, vervolgt Hagens over de uitbreiding.

“Aan iedere bezoeker is gedacht. De kinderen kunnen zich vermaken in de moderne kidscorner waar ze kunnen spelen, leren en zich kunnen vermaken met digitale speelschermen. (...) Daarnaast is het ook mogelijk om de complete baby- en kinderkamers in te richten van kast, bed tot aan behang en verlichting. Hiervoor staan er interieurstylisten klaar om mee te denken tot in het kleinste detailniveau.”

Kindermode
Store of Daydreams
Scroll down to read more