• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Eerste Nederlandse Ted Baker-winkel brengt ode aan Hollandse meesters

Eerste Nederlandse Ted Baker-winkel brengt ode aan Hollandse meesters

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

De eerste Nederlandse winkel van Ted Baker heeft een Hollands tintje. De flagship store aan de Leidsestraat heeft namelijk een interieur dat geïnspireerd is op Nederlandse kunstenaars en kunststromingen uit de geschiedenis, van Bauhaus tot Theo van Doesbrug.

In het eerste Nederlandse filiaal zijn onder meer Delftsblauwe tegeltjes in de etalages en een klassieke parketvloer in T-patroon te vinden, evenals impressionistische afbeeldingen op de muren. Tevens zijn er verschillende gouden lijsten geplaatst, die samen met de aanwezige verfbussen, kwasten, lijsten, paletten en ezels het gevoel geven dat de klant in een schilderatelier staat. Een LED-scherm achterin de winkel laat wisselende afbeeldingen zien.

Alle wereldwijde filialen van het merk hebben overigens een eigen thema; de winkel in Amsterdam vormt daar geen uitzondering op, meldt Ted Baker in een persbericht. De flagshipstore aan de Leidsestraat heeft twee verdiepingen en biedt zowel heren- als damescollecties en accessoires.

Het Britse Ted Baker zat al langer in Nederland; drie jaar geleden opende het label voor het eerst shop-in-shops in de filialen van de Bijenkorf in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Later volgden Utrecht, Amstelveen, Eindhoven en Maastricht.

Ted Baker