• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Eureka Shoes opent pop-up store in Amsterdam

Retail

Eureka Shoes opent pop-up store in Amsterdam

Door Anne Buis

12 okt. 2016

Het Portugese merk Eureka Shoes heeft een pop-up store geopend in Amsterdam. De tijdelijke winkel is gevestigd aan de Hobbemastraat 9 in Amsterdam en blijft drie maanden open.

De pop-up store, die 50 vierkante meter winkeloppervlakte heeft, is voorzien van typische Eureka blauwe wanden en vloeren. Verder is de winkel voorzien van imposante witte touwen aan het plafond, die de stiksels van de (veelal handgemaakte) schoenen van Eureka Shoes symboliseren. Zowel de dames- als herenschoenencollectie zijn te vinden bij de pop-up store van Eureka. Prijzen voor de schoenen in de pop-up store variëren van 99 euro tot 249 euro.

“De opening van de Eureka Shoes pop-up store is onderdeel van onze strategie om het merk in Nederland te laden. Online zijn wij sinds maart van dit jaar actief. Het streven was om tegen het eind van het jaar een fysieke winkel te openen (pop-up of reguliere retail) zodat men ook de ervaring die bij het aankopen van onze schoenen hoort, te beleven,” laat Eureka Shoes in een reactie aan FashionUnited weten. De pop-up store is bedoeld om de klant kennis te laten maken met het product in een fysieke omgeving. “Daarnaast is het voor ons de ideale manier om de reacties vanuit de markt te testen.”

De tijdelijke winkel is onderdeel van het lange termijnplan, wat onder meer bestaat uit het verhogen van de naamsbekendheid in Nederland. Er liggen plannen voor een winkel in Nederland. Eureka Shoes: “Amsterdam is zeker favoriet, maar wij kijken ook naar steden zoals Rotterdam, Utrecht en Den Bosch.”

Eureka Shoes is onderdeel van Alberto Sousa Limitada, een schoenenfabriek dat al 30 jaar bestaat en voor veel high-end merken produceert. Het concept bestaat uit zes sublabels: Filipe Sousa, Mr. Sousa, Miss Julia, Eureka Concept Collection, Eureka en Eureka 25 years. Alle collecties worden binnenshuis ontworpen en geproduceerd in de eigen fabriek. Naast schoenen, wordt er elk seizoen een kleine collectie leren tassen geproduceerd, uit eigen fabriek. In de eigen winkels en online zijn ook de volgende merken verkrijgbaar: Vicenza, Rapisardi for Eureka, Luciano Barachini en Cafe Noir. Zo maakt de fabriek onder meer schoenen voor Isabel Marant, Lanvin, maar ook voor Palladium, COS en Birckenstock. Tevens produceerden zij de schoenencollecties voor de samenwerkingen van H&M met Jimmy Choo en Martin Margiela. Het is een familiebedrijf waarbij ambacht generatie op generatie voorop staat.

Eureka Shoes heeft al meer dan 30 winkels in de grote steden in Portugal en een winkel in Luxemburg en Duitsland. De webshop is sinds dit voorjaar geopend. In Nederland werd het merk al verkocht de winkel That Store aan de Negen Straatjes in Amsterdam.

Beeld: Eureka Shoes