• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Euro Shoe Group tekent Bangladesh-akkoord

Euro Shoe Group tekent Bangladesh-akkoord

Door Laurie van Deventer

bezig met laden...

Scroll down to read more

Schoenenretailer Euro Shoe Group, moederbedrijf van bedrijven als Avance, Shoe Discount en Bristol, is lid geworden van Business Social Compliance Initiative (BSCI) en heeft het Accord on Fire and Building Safety getekend.

De leveranciers van Euro Shoe Group worden nu verplicht om een Code of Conduct en een verklaring dat ze geen kinderarbeid inzetten te ondertekenen. Zo sluit Euro Shoe Group zich bij retailers aan die hun leveranciers beter willen controleren en waar nodig is bijsturen, na de ramp in Bangladesh.

"Dankzij het BSCI kunnen retailers wereldwijd hun krachten bundelen en dat is een goede zaak. Door audits van de fabrieken kunnen we samen met onze collega-retailers problemen sneller detecteren en aanpakken. Wij implementeren nu ook de gemeenschappelijke gedragscode van het BSCI bij onze leveranciers, die gebaseerd is op internationaal aanvaarde richtlijnen," zegt Mark Berkhout, sourcing manager van Euro Shoe Group in een persbericht.

Euro Shoe Group is op internationaal gebied geen grote speler. Volgens Bie Buelens, COO van Euro Shoe Group, en Bart Rayen, CFO van het bedrijf, is dat geen reden om het hoofd in het zand te steken. "Daarom beslisten we toe te treden tot het akkoord en op deze wijze ons steentje bij te dragen. Wij willen graag een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij, zowel globaal als lokaal."

akkoord
bangaldesh
businesssocialcomplianceinitiative
euroshoegroup