• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Fashioncheque breidt internationaal uit

Fashioncheque breidt internationaal uit

Door Laurie van Deventer

bezig met laden...

Na vijf jaar wordt de Nederlandse modecadeaubon in Duitsland, Groot-Brittannië, Zwitserland en België uitgebracht. Het is de eerste cadeaubon die grensoverschrijdend kan worden gebruikt. In 2008 is de algemene modecadeaukaart in Nederland gelanceerd.

Door een samenwerking met de Duitse BIW bank, onderdeel van Xcom AG, heeft Fashioncheque begin december toestemming gekregen van de Duitse financiële toezichthouder, BaFin, om de modecadeaubon in verschillende Europese landen uit te geven. Speciaal hiervoor is de ‘Fashionchequebank’ opgericht. De samenwerking zorgt ervoor dat Fashioncheque voldoet aan de Europese richtlijn op gebied van elektronisch tegoed. Dit was een vereiste om in heel Europa aan de slag te gaan.

“Fashioncheque heeft de afgelopen jaren bewezen een waardevolle bijdrage te leveren aan de omzet van vele nationaal en internationaal gevestigde modewinkels. Door de nieuwe samenwerking met fashionchequebank kunnen we vanaf nu hetzelfde gaan betekenen voor de Europese mode-industrie,” zegt Stephan Tieleman, CEO van Fashioncheque.

Het Nederlandse bedrijf zal in het eerste half jaar van 2015 starten met de verkoop in Duitsland, Groot-Brittannië, Zwitserland en België. De komende jaren zal het bedrijf verder uitbreiden naar omliggende landen.

De fashioncheque is verkrijgbaar bij meer dan 7.500 verkooppunten en in te wisselen in meer dan 10.000 aangesloten modewinkels zowel off- als online.

Fashioncheque
Scroll down to read more