• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Findur brengt klanten en winkels samen

Findur brengt klanten en winkels samen

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Urenlang zoeken naar een bepaald kledingstuk en uiteindelijk toch met lege handen thuiskomen: als het aan de oprichters van Findur ligt, is dat verleden tijd. De app laat zien welke producten in de buurt op voorraad zijn, en kan gebruikers vervolgens ook naar de betreffende winkels navigeren.

“We zagen een groot gat tussen de webwinkel en de fysieke winkelstraat,” legt Jochem Timmers, één van de bedenkers van Findur, uit aan Emerce. Mede-oprichter Max Aerts vertelt dat ze hopen dat binnenkort veel retailers hun assortiment via de app zichtbaar zullen maken. Behalve grote ketens hopen de bedenkers dat ook zelfstandige retailers Findur zullen gaan toepassen. “Kleinere winkels zien zeker wat in het idee, maar lopen met hun voorraadsystemen vaak nog behoorlijk acher. Toch willen we dit jaar nog de eerste aansluiten,” aldus Aerts.

De app, die gratis kan worden gedownload voor iOS en Android, vraagt gebruikers om aan te geven in welke stad zij zich bevinden. Findur laat dan zien welke producten in de buurt beschikbaar zijn, waarna gebruikers de getoonde foto´s naar links en naar rechts kunnen vegen. Macintosh, eigenaar van de schoenenketens Pro, Dolcis, Scapino, Manfield en Invito, en de Score Group waartoe Chasin´ en Score behoren, zijn al aangesloten met ongeveer 500 winkels.

Timmers en Aerts richtten de app op in samenwerking met Martijn Verbakel en Tane van Wifferen. Findur is ontstaan vanuit een project aan de Technische Universiteit Eindhoven, waar de vier bedenkers studeren. Retailers kunnen nu gratis gebruik maken van de dienst, maar vanaf volgend jaar zullen zij een klein bedrag moeten betalen voor elke klant die met Findur naar de winkel komt.

Foto: www.emerce.nl

Chasin'
Dolcis
findur
Invito
Macintosh
Manfield
Pro
Scapino
scoregroup