Gaastra opent eerste partnerstore in Groningen

Naast verkooppunten in onder andere Kroatië, Rusland, Spanje en Italië, breidt het Nederlandse kledingmerk Gaastra nu ook uit in eigen land. Onlangs opende de nautische kledingfabrikant haar eerste partnerstore in Groningen.

De nieuwe partnerstore, waarin zowel de heren- als damescollectie van Gaastra wordt gepresenteerd, is de eerste winkel van het merk in Groningen. Doordat Gaastra al naamsbekendheid had in het noorden van Nederland, was er volgens één van zijn voormalige inkopers behoefte aan een eigen winkel van het merk. Deze vroegere klant werd de eerste partner van Gaastra.

Om haar zichtbaarheid te vergroten, wil Gaastra meer eigen winkels gaan openen in Nederland. Dit meldt Joke Ploeg, PR manager van Gaastra aan FashionUnited. Om dit te bereiken, heeft het merk het Gaastra partnerprogramma opgezet, dat in België en Duitsland al actief is. Gaastra wil in dit programma gaan samenwerken met lokale mode-ondernemers. “De retailers die we hiervoor zoeken hebben natuurlijk een sterk lokaal netwerk en hebben verstand van de lokale dynamiek en marktomstandigheden. Het gaat om partners die Gaastra willen oppakken en uitdragen,” vertelt Ploeg nog. Het merk hoopt hiermee het Nederlandse winkelnetwerk uit te breiden.

Om de opening van de nieuwe winkel in Groningen te vieren, heeft Gaastra, dat in 1897 werd opgericht als zeilmakerij, een limited edition polo ontworpen: de Gaastra 050 polo, die speciaal voor Groningers is gemaakt. Het shirt, marineblauw met een 050 opdruk, is in Groningen exclusief verkrijgbaar voor 69,95 euro voor mannen en vrouwen.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN