• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Galeries Lafayette opent eerste vestiging Benelux in Luxemburg

Retail

Galeries Lafayette opent eerste vestiging Benelux in Luxemburg

Door Arjan Ranjbar

31 jan. 2018

Galeries Lafayette komt naar de Benelux. De Franse warenhuisketen opent eind 2019 een vestiging in het centrum Luxemburg Stad, zo maakt het bekend middels een persbericht.

Het nieuwe pand van Galeries Lafayette beschikt over zes verdiepingen en heeft een oppervlak van 9.000 vierkante meter. Momenteel wordt er nog druk gewerkt aan de oplevering van het pand op de hoek van de Grand Rue en Boulevard Royal. De opening van een vestiging in het Groothertogdom past volgens CEO Nicolas Houzé binnen de verdere plannen voor internationale expansie. “Deze nieuwe opening is een goed voorbeeld van onze ambities om het internationale bereik van ons merk verder te vergroten,” aldus Houzé in een statement. “We doen dit in een aangrenzend land, waar onze fashion know-how op waardering kan rekenen van zowel lokale als internationale klanten.”

Galeries Lafayette begon ooit als klein warenhuis aan de Rue La Fayette in Parijs, en groeide sindsdien uit tot een keten met 62 filialen in zowel Frankrijk als daarbuiten. Het warenhuis telt inmiddels acht flagshipstores over de grens en is voornemens nog eens twintig vestigingen te openen, waaronder in Istanbul, Shanghai en Milaan.

Beeld: Galeries Lafayette