Ruim de helft van de Nederlanders van 55 jaar of ouder verwacht de komende twee jaar meer online aankopen te doen. Vooral aankopen op het gebied van electronica en reizen worden steeds vaker op het internet gedaan. Dat meldt Gkf, dat in opdracht van e-commercebedrijf Webloyalty onderzoek deed naar het koopgedrag van 55-plussers onder achthonderd respondenten. De antwoorden daarvan werden vergeleken met die van tweehonderd respondenten onder de 55.

Uit het onderzoek is gebleken dat 34 procent van de 55-plussers online winkelt via de laptop. Slechts een vierde van de respondenten geeft aan online aankopen te doen via de mobiele telefoon. De dagelijkse boodschappen worden door de meesten in deze leeftijdsgroep vrijwel nooit online gekocht. 96 procent van de 55-plussers geeft hierbij de voorkeur aan fysiek winkelen.

Voor de respondenten is de belangrijkste reden om niet online te winkelen het feit dat men het product niet kan zien of voelen, gevolgd door onzekerheid over de betrouwbaarheid van een webwinkel. Zes op de tien ondervraagden doet daarom liever geen aankopen online. Daarnaast wordt nog waarde gehecht aan betaalgemak. Bijna driekwart van de 55-plussers vermijdt webwinkels waar het betaalproces te moeilijk is.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN