• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Grootste groei detailhandel in zeven jaar

Grootste groei detailhandel in zeven jaar

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

In juni heeft de detailhandel een omzetgroei van 4,7 procent gemaakt. Dat is de grootste groei sinds juli 2008, meldt het CBS.

Het aantal verkopen lag in juni 5,1 procent hoger dan vorig jaar, terwijl de prijzen 0,4 procent lager waren. Vooral de omzet van non-foodwinkels was een stuk hoger. Verder groeide de online omzet van de detailhandel met 28,1 procent. De positieve omzetgroei is vooral te danken aan een gunstige samenstelling van de koopdagen, die een stuk beter is dan vorig jaar, aldus het CBS. In het tweede kwartaal lag de omzet van de detailhandel 1,5 procent hoger dan vorig jaar. Het aantal verkopen steeg met 2,4 procent.

In juni boekten non-foodwinkels 6 procent meer omzet. Een maand eerder rapporteerden deze winkels nog een licht verlies. De omzetstijging is toe te schrijven aan meer verkopen. Winkels in bovenkleding, drogisterijen en doe-het-zelfzaken hadden meer omzet. Bij winkels in wooninrichting werd de grootste omzetstijging geboekt van 12,7 procent. Er was een lichte krimp bij winkels in consumentenelektronica en huishoudelijke artikelen, maar deze daling was wel aanzienlijk kleiner dan de vorige maanden.

De online detailhandel deed het goed in juli; de omzet steeg met 28,1 procent, tegenover een stijging van 12,2 procent in mei. De online omzet van winkels die een omnichannel strategie hanteren groeide met 34,6 procent en de webwinkels zagen de omzet stijgen met 23,2 procent.

CBS