• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Haarlem stopt met koopavonden

Haarlem stopt met koopavonden

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Vanaf donderdag 5 november verdwijnt de Haarlemse koopavond. In plaats daarvan blijven de winkels iedere donderdag, vrijdag en zaterdag een uurtje langer open tot 19:00 uur. Dat heeft de Centrum Management Groep Haarlem onlangs besloten.

De groep kwam tot dit besluit na overleg met zijn partners, waaronder Haarlem Centraal en de Koninklijke Horeca Nederland. Het idee is dat klanten met de nieuwe openingstijden het winkelen beter kunnen combineren met een avondje uit. Volgens de groep hebben de meeste Haarlemse ondernemers het plan met open armen ontvangen.

De ontwikkeling van Haarlem was voor de Centrum Management Groep de reden om winkeliers in de binnenstad te adviseren te gaan werken op basis van de nieuwe openingstijden. “Voor ons staat het als paal boven water dat Haarlem als beste winkelstad van Nederland moet blijven inspelen op nieuwe ontwikkelingen. Ook in andere steden laait de discussie over het combineren van winkelen en horecabezoek en het aanpassen van sluitingstijden op. Niets doen is wat ons betreft geen optie,” zo meldt de groep.

Ondernemers hoeven het advies van de Centrum Management Groep niet op te volgen. Ze mogen zelf bepalen tot hoe laat ze doordeweeks open blijven, maar volgens de groep kunnen de nieuwe openingstijden alleen succesvol worden als zoveel mogelijk winkeliers meedoen. Of de openingstijden positief uitpakken, moet blijken na een proefperiode van zes maanden. De koopzondag blijft wel gewoon bestaan.

Haarlem
koopavond