Hema betreedt Midden-Oosten, winkelopeningen in Dubai

Hema opent dit jaar nog drie filialen in het Midden-Oosten. Dubai is gekozen als eerstvolgende locatie voor de Hema-expansie. Dat laat het bedrijf weten in een persbericht.

Hema noemt het grote potentieel en de interessante geografische ligging tussen Oost en West als voornaamste redenen om voor de rijke oliestaat te kiezen. Voor de filialen in Dubai is een samenwerking aangegaan met Apparel Group, dat wereldwijd 1750 winkels exploiteert voor merken als Tommy Hilfiger. Waar en wanneer de filialen openen, wordt later bekend gemaakt. Hema spreekt de ambitie uit om de komende vijf jaar sterk te groeien in de regio.

Hema naar Dubai, volgende stap in internationale expansie

“Al langer bestaat er veel interesse voor HEMA uit landen buiten Europa,” aldus Richard Flint, Director International bij Hema, in het persbericht. “Daarom hebben we in de afgelopen periode onze winkelformule en organisatie zo ingericht dat we heel snel en eenvoudig winkels kunnen openen in nieuwe landen.”

CEO Tjeerd Jegen sprak eerder tegenover Managment Scope al de ambitie uit om ook buiten Europa filialen te openen. “Het Midden-Oosten is wellicht een logische vervolgstap. Daar breekt, mede door de lage olieprijs, het besef door dat consumenten niet een oneindig aantal Gucci-tassen blijven kopen. Ik liep laatst in een hele grote shopping mall in Dubai, de goedkoopste aanbieder was Tommy Hilfiger! In dergelijke markten liggen zeker kansen voor ons,” aldus Jegen.

Begin december liet de warenhuisketen weten ook haar intrede te doen op de Oostenrijkse markt met twee winkelopeningen in Wenen. Afgelopen jaar opende het een flagshipstore op Tottenham Court, aan het einde van Oxford Street in Londen. Ook de winkels in Frankfurt en Keulen bleken een succes: begin dit jaar opent Hema nog een aantal winkels in Duitse steden, waaronder in Stuttgart. In Spanje is Hema al aanwezig in Barcelona, Madrid: ook hier wordt inmiddels gekeken naar mogelijke uitbreiding naar andere steden.

HEMA heeft 30.000 eigen producten en diensten, meer dan 700 winkels in 9 landen, 2 continenten en ruim 11.000 medewerkers, exclusief franchisenemers.

Beeld: Hema

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN