• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Hema breidt uit met winkel buiten Londen

Hema breidt uit met winkel buiten Londen

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Retail

Winkelketen Hema opent vandaag haar vierde winkel in Groot-Brittannië. De nieuwe vestiging op het treinstation van Birmingham is het eerste Engelse Hema-filiaal buiten Londen.

De nieuwe stationswinkel is helemaal ingericht naar de Britse reizigers. Consumenten kunnen er onder andere etenswaren, school- en werkspullen en verzorgingsproducten kopen. Volgens Saskia Touw, formulemanager van Hema, is de nieuwe vestiging de grootste high traffic-locatie van de retailer. Ongeveer 170 duizend reizigers maken dagelijks gebruik van het station. Het station, waarin 43 retailers gevestigd zitten, is het drukste station buiten Londen. “De winkel is helemaal afgestemd op de reizigers,” meldt Touw aan Nu.nl.

De internationale formule van Hema richt zich op de verschillende leefruimtes van een huis. Er zijn afdelingen voor onder andere kookgerij, woondecoratie en schoolspullen. De indeling moet het voor mensen die niet bekend zijn met Hema makkelijker maken te vinden wat ze zoeken.

Hema is al een tijdje bezig met een internationale expansie. Begin deze maand opende de winkelketen nog twee nieuwe vestigingen in Frankrijk. Ook heeft het bedrijf winkels in onder andere België, Duitsland, Luxemburg en Spanje. In juni 2014 opende Hema haar eerste winkel in Groot-Brittannië.

HEMA
Winkelopening
Scroll down to read more