• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Henk Ziengs: 'Koppel huurprijs aan de omzet’

Henk Ziengs: 'Koppel huurprijs aan de omzet’

Door Anne Buis

bezig met laden...

Retail

Het huursysteem voor winkels moet op de kop. Dat vindt Henk Ziengs, de scheidend eigenaar van Ziengs Schoenen. “Koppel de huurprijs aan de omzet”, stelt hij in Dagblad van het Noorden.

Het idee voor deze constructie is niet nieuw; in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië is dit al gebruikelijk. Het levert ook een extra stimulans op voor retailers, want wie de beste omzet haalt zit ook op de mooiste locatie. Ziengs: “Het betekent ook dat de verhuurder tegen een winkelier kan zeggen: of beter je best doen of je winkel gaat naar een andere plek.''

Een ander aspect dat in de huurprijs moet worden meegenomen is het energieverbruik, vindt de aftredende directeur. Als verhuurders panden duurzamer maken loont het ook voor verhuurders om energiezuinig te zijn, zegt hij.

Ziengs maakte onlangs bekend een stap terug te doen bij Ziengs Schoenen. Hij wil zich gaan bezighouden met zijn vastgoedprojecten en andere retailers bestuderen. “De retail verandert sterk. Ik ben op zoek geweest naar iemand die het beter kan dan ik”, verklaarde de algemeen directeur.

Ziengs
Scroll down to read more