• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Hudson’s Bay bevestigt: Eind dit jaar sluiten Nederlandse winkels definitief

Hudson’s Bay bevestigt: Eind dit jaar sluiten Nederlandse winkels definitief

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Het nieuws dat enkele weken geleden al uitlekte vanuit vakbonden, is vandaag bevestigd: Hudson’s Bay sluit eind dit jaar definitief zijn winkels in Nederland. De warenhuisketen informeerde zijn personeel vanmiddag over het vertrek.

De Nederlandse filialen van Hudson’s Bay waren vandaag gesloten, zo melden diverse media, waaronder het Algemeen Dagblad.

Hudson’s Bay vertrekt definitief uit Nederland

Hudson’s Bay kwakkelt al enige tijd in Nederland. Het Canadese bedrijf, dat zijn eerste Nederlandse winkel twee jaar geleden opende in Amsterdam, leed in het afgelopen kwartaal in totaal 317 miljoen euro verlies. Daarvan kwam 47 miljoen euro vanuit Europese winkels, bleek uit het financiële rapport. Hudson’s Bay gaf begin vorig jaar aan af te zien van zijn originele plan om twintig filialen te openen in Nederland.

Enkele weken geleden kwam het nieuws over het vertrek al naar buiten. Destijds bevestigden de vakbonden dit, maar Hudson’s Bay zelf meldde dat er nog geen definitief besluit was genomen.

Hudson’s Bay neemt op een ‘nette manier’ afscheid van zijn personeel, laat vakbond CNV Vakmensen weten in een algemene verklaring. “Alle medewerkers die voor 1 september al in dienst waren bij Hudson’s Bay krijgen een ontslagvergoeding. Dat is uitermate netjes, want Hudson’s Bay is dat wettelijk niet eens verplicht. Mensen krijgen de gelegenheid om onder werktijd bij andere bedrijven te solliciteren. Daarvoor krijgen ze zelfs een kilometervergoeding. En Hudson’s Bay zal ook nog een banenmarkt organiseren,” aldus CNV Vakmensen, schrijft het AD.

Hudson’s Bay heeft 1424 medewerkers, werkzaam op het Nederlandse hoofdkantoor en in de vijftien winkels in onder andere Amsterdam en Utrecht.

Beeld: FashionUnited

Hudson's Bay
Hudson's Bay Company