• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Hudson’s Bay Company opent eerste winkel Saks Fifth Avenue in Canada

Hudson’s Bay Company opent eerste winkel Saks Fifth Avenue in Canada

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Het Canadese Hudson’s Bay Company (HBC) heeft het Amerikaanse warenhuis Saks Fifth Avenue uitgebreid naar Canada. Het bedrijf heeft in het centrum van Toronto de eerste buitenlandse winkel van het luxewarenhuis geopend, dat een oppervlakte heeft van meer dan 15.000 vierkante meter. Volgende week opent een tweede vestiging zijn deuren in winkelcentrum Sherway Gardens, dat eveneens in Toronto is gevestigd.

”De opening van onze eerste winkel in Canada is een belangrijke mijlpaal voor ons bedrijf,” zei HBC bestuursvoorzitter Richard Baker in een persbericht. “Internationale expansie is een belangrijke pijler van onze groeistrategie en we blijven zoeken naar mogelijkheden om onze mondiale aanwezigheid verder te vergroten.”

Het feit dat internationaal uitbreiden hoog op het prioriteitenlijstje van HBC staat, bleek ook al in 2015. Met de overname van de Duitse ketens Galeria Kaufhof en Sportarena en het Belgische Galeria Inno deed het bedrijf in dat jaar voor het eerst zijn intrede in de Europese markt. In november 2015 liet het bedrijf bovendien weten ook mogelijkheden te zien voor het uitbreiden van Saks Off 5th in Europa. Tot slot uitte het Canadese bedrijf onlangs ook interesse in het overnemen van winkelpanden van het failliette Nederlandse warenhuis V&D.

Galeria Inno
Hudson's Bay
Saks Fifth Avenue