Hudson’s Bay mogelijk naar megawinkelcentrum Leidschendam

Hudson’s Bay opent mogelijk een vestiging in Leidschendam. De projectontwikkelaars van het nieuwe megawinkelcentrum Mall of the Netherlands zijn in onderhandeling met de Canadese warenhuisketen over een mogelijke intrek in het vernieuwde winkelcentrum in de Zuid-Hollandse stad. Dat meldt projectmanager Teun Koek aan het FD.

Unibail-Rodamco, eigenaar van Mall of the Netherlands, wil merken die Nederland nog niet kent bewust in het nieuwe winkelcentrum vestigen. “Die trekken mensen naar je winkelcentrum,” aldus Koek tegenover het FD. Van de nu in het winkelcomplex aanwezige winkels, moet nagenoeg de helft vertrekken omdat de huur te hoog wordt.

Mall of the Netherlands, voorheen winkelcentrum Leidsenhage in Leidschendam moet het grootste en meest moderne winkelcentrum van Nederland worden. Unibail-Rodamco transformeert het oude winkelgebouw tot een volledig overdekt complex van zo’n 116.000 vierkante meter, groter dan Hoog Catharijne in Utrecht. Het winkelcentrum krijgt zo’n 320 winkels en moet jaarlijks twaalf tot veertien miljoen bezoekers trekken. De verbouwing wordt vermoedelijk in 2019 voltooid.

Inmiddels heeft Hudson’s Bay in Nederland elf huurcontracten afgesloten, voornamelijk in voormalige V&D-panden. Zo opent het warenhuisconcern vestigingen in onder andere Amsterdam, Tilburg, Den Haag, Den Bosch en Breda. De winkel in Leidschendam zal ook in een oud V&D-filiaal worden gevestigd. Onlangs werd bekend dat Hudson’s Bay ook aast op een vestiging in het centrum van Hilversum. Uiteindelijk wil het bedrijf over twintig filialen in Nederland beschikken.

Beeld: Mall of the Netherlands website

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN