• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Hudson’s Bay komt naar Nederland

Hudson’s Bay komt naar Nederland

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

De Canadese warenhuisketen is van plan de komende twee jaar ongeveer twintig warenhuizen te openen in ons land met zijn formules Hudson’s Bay en Saks Off 5th, zo melden diverse media.

De formule Hudson’s Bay is een een luxere versie van de V&D, terwijl Saks Off 5th een luxe discountwarenhuis is. Met de komst van Hudson’s Bay naar Nederland verwacht het bedrijf in totaal zo’n 5000 banen te creëren. Het bedrijf zal zo’n 300 miljoen euro investeren in de nieuwe filialen. Verhuurders van de panden zullen voor het merendeel daarvan opdraaien voor renovaties.

Eerste vestiging aan het Rokin

Het eerste Nederlandse filiaal wordt een Hudson’s Bay flagshipstore aan het Rokin in Amsterdam, in het pand waar het luxe warenhuis Haussman aanvankelijk van plan was zich te vestigen dat heeft topman Richar Baker van Hudson's Bay Company bevestigd aan het Parool. Volgens de groep zullen volgend jaar ook andere filialen hun deuren openen op ‘een aantal zeer gewilde winkellocaties’, in Amstelveen, Haarlem, Leiden, Den Haag, Rotterdam, Amersfoort, Utrecht, Almere, Zwolle, Enschede en Eindhoven.

Hudson’s Bay was een van de kanshebbers voor de overname van V&D toen deze failliet werd verklaard. “Expansie in Nederland is een natuurlijke verlenging van onze bestaande aanwezigheid in België, zowel als van onze beoogde uitbreiding naar Luxemburg en zal onze aanwezigheid in de Benelux mooi afronden,” zei directievoorzitter Richard Baker in een verklaring. “Dit is een uitgelezen kans om te investeren in de Nederlandse markt, het historische Hudson’s Bay merk uit te breiden en het eerste landelijke omni-channel hoogwaardige warenhuis te introduceren.”

Foto: website Hudson’s Bay

Hudson's Bay
V&D