• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Hunkemöller gaat Spaans winkelbestand vervijfvoudigen

Hunkemöller gaat Spaans winkelbestand vervijfvoudigen

Retail

Door Tessa Guntlisbergen

23 jun. 2017

Hunkemöller heeft ambitieuze uitbreidingsplannen in Spanje. De Nederlandse lingerieketen is van plan haar retailnetwerk in het land de komende jaren te vervijfvoudigen. Het totaal aantal winkels zou in 2021 dan boven de honderd moeten uitkomen, vertelt COO Vi Patel in een interview met Modaes.es.

Jarenlang richtte Hunkemöller zich vanwege de economische crisis in Spanje op uitbreiding in andere Europese landen, waaronder Duitsland. Volgens Patel behoort het land echter ook tot de grootste lingeriemarkten van Europa, waardoor hij uiteindelijk ruimte ziet voor bijna tweehonderd winkels. De uitbreiding begint dit jaar al met de opening van vijftien nieuwe Spaanse vestigingen, onder meer in Valencia en Alicante.

Hunkemöller betrad de Spaanse markt tien jaar geleden en beschikt hier momenteel over 22 winkels en een personeelsbestand van ongeveer 120 medewerkers.

De expansie is volgens Patel alleen gericht op het retailkanaal, niet op de groothandel. Het bedrijf zet daarbij vooral in op uitbreiding in winkelcentra en middelgrote steden van ongeveer 10.000 inwoners.

De totale omzet van Hunkemöller bedroeg vorig jaar 500 miljoen euro. Het EBITDA kwam 11 procent hoger uit op 61 miljoen euro. Het bedrijf beschikt over 800 winkels in de markten Europa, Azië en Latijns Amerika.

Beeld: Hunkemöller