• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • In beeld: Hoofdkantoor van VF Corporation International in Stabio

In beeld: Hoofdkantoor van VF Corporation International in Stabio

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail |IN BEELD

Een vintage-Volkswagenbusje dat als vergaderruimte dient. Het is slechts een klein, maar veelzeggend detail van het zorgvuldig ontworpen hoofdkantoor van VF Corporation International in Stabio, Zwitserland. Het bedrijf achter merken als The North Face, Vans en Wrangler besteedde tijdens het ontwerpen van de kantoorruimte uitgebreid aandacht aan duurzaamheid. Lokaal geproduceerde materialen, energiebesparende lichtsensoren en zonnepanelen: het zijn slechts enkele innovatieve oplossingen in de 15.000 vierkante meter grote overzeese hub van het Amerikaanse bedrijf.

Het hoofdkantoor van Stabio geeft prioriteit aan duurzaamheid met energiezuinige verlichting en lokale materialen zoals hout, keramische tegels en leisteen. Ze gebruiken 100% hernieuwbare energie, voornamelijk uit waterkracht- en windparken, met extra stroom die wordt opgewekt door zonnepanelen op het dak. Het terrein is voorzien van lokale vegetatie voor het behoud van de biodiversiteit.
Het hoofdkantoor van Stabio biedt een fitnesscentrum en atletiekbanen voor medewerkers. Het ontwerp omvat open ruimtes, merkwinkels, showrooms en creatieve laboratoria. Innovatieve vergaderruimtes zoals de 'Gondola' en een opgeknapt Volkswagenbusje uit 1979 bieden unieke ruimtes, terwijl merken in namaakwinkels de mogelijkheid bieden om lay-outs te testen en collecties te presenteren Credits: VF Corporation.
Het hoofdkantoor van Stabio promoot duurzaamheid met fitnessfaciliteiten, creatieve ruimtes en mock-upstores. Ze verminderen het plasticafval door gefilterd water aan te bieden via gemeentelijke stations en regenwater te hergebruiken voor badkamers en landschapsarchitectuur
Een creatief lab, ontworpen om medewerkers te inspireren om te brainstormen en innovatieve ideeën te genereren, is een voorbeeld van Smart Services die het Stabio-gebouw biedt.

Beeld credit: VF Corporation

Vertaling en bewerking vanuit het Engels: Tessa Guntlisbergen.

MULTIMEDIA
VF CORP
VF Corporation
Workinfashion