• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • In beeld: Nike opent eerste ‘House of Innovation’ in Shanghai

In beeld: Nike opent eerste ‘House of Innovation’ in Shanghai

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Een kijkje achter de schermen van Nike’s belangrijkste momenten op innovatief gebied, gecombineerd met gepersonaliseerde en digitaal gedreven winkelervaringen: Nike opende onlangs Shanghai 001, zijn eerste zogenaamde ‘House of Innovation’, in Shanghai. Dat meldt het sportmodemerk op zijn website.

Nike omschrijft het nieuwe House of Innovation als een ‘cross-category, consumentgericht’ winkelconcept, dat innovaties van het merk presenteert in de vorm van onder meer kunstinstallaties, workshops, lezingen en digitale proefsessies. In het onlangs geopende filiaal in Shanghai beschikt Nike over 41.150 vierkante meter aan winkeloppervlak, verdeeld over vier verdiepingen. Het concept bevindt zich in het winkelgebied Nanjing East Road.

House of Innovation past zich volgens Nike aan aan consumenten in Shanghai, met ‘hyperlokale, exclusieve producten’. Daarnaast dient het concept als de eerste locatie waar de nieuwe producten van Nike verkrijgbaar zijn, zoals de LeBron 16-, Air Jordan 33- en Pegasus Turbo-modellen. Verder bevindt zich op de bovenste verdieping de Nike Expert Studio, waar NikePlus-leden beschikking hebben over andere persoonlijke stylingdiensten en privésessies met experts.

De bedoeling is om het House of Innovation-concept wereldwijd uit te rollen, te beginnen met een filiaal in New York dit najaar. Welke steden daarna volgen, is nog onbekend.

Beeld: courtesy of Nike

House of Innovation
Nike