• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Inditex breidt internationale aanwezigheid Lefties uit

Inditex breidt internationale aanwezigheid Lefties uit

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Outletformule Lefties, de minder bekende dochter van het Spaanse modebedrijf Inditex, zet in op een uitgebreide, internationale expansie. Afgelopen december opende de moderetailer een eerste winkel buiten Europa in Qatar en ook de recent opgeknapte winkels duiden er volgens Reuters op dat Lefties de concurrentie wil aangaan met ketens als Primark, H&M en Forever 21.

In november van vorig jaar knapte Lefties niet alleen fysieke winkels, maar ook haar website op. Hoewel via die website niet kan worden gewinkeld, kunnen producten wel online worden gereserveerd. Daarbij gaat het onder andere om low-cost jassen, denim, basics, jurken, sportkleding, schoenen en accessoires waarvan de prijzen te vergelijken zijn met die van Primark en H&M.

Waar Lefties eerder werd beschouwd als een pop-up discounter, werkt de retailer volgens Reuters aan het versterken van het portfolio en het bereik ervan. In plaats van Zara’s overschotten te verkopen, heeft Lefties nu eigen collecties en het merk zou ontwerpers, fabrikanten en groothandelaars hebben ingehuurd om de producten van het merk nieuw leven in te blazen.

Hoewel Inditex nog geen concrete, verdere uitbreidingsplannen heeft aangekondigd, zou het modeconcern de uitbreiding van het aantal Zara-winkels hebben stopgezet om zich meer te kunnen richten op het uitbreiden van Lefties in Spanje en Mexico.

Lefties werd in 1993 opgericht en was lange tijd enkel aanwezig in thuisland Spanje, maar breidde later ook uit naar Portugal, Mexico en Rusland. Met de nieuwe winkel in de Doha Mall in Qatar beschikt de outletformule in totaal over 134 filialen. Hoewel Lefties voorheen niet zo populair was als zustermerken Bershka, Zara, en Massimo Dutti, boekte het in 2015 een omzet van 162,1 miljoen euro, een stijging van 22 procent ten opzichte van 2014. De nettowinst kwam uit op 1,8 miljoen euro, tegenover een verlies van 0,4 miljoen euro het jaar ervoor.

Beeld: Lefties Facebook

Inditex
Lefties