• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • JBC kindercollectie voortaan te koop bij Galeria Kaufhof

JBC kindercollectie voortaan te koop bij Galeria Kaufhof

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

De Belgische modeketen JBC breidt verder uit in Duitsland. De retailer heeft een deal gesloten met de Duitse warenhuisketen Galeria Kaufhof, waar de kinderkledingcollectie van de keten voortaan te koop zal zijn. Dat laat de keten weten in een persbericht.

De kindercollectie zal in 99 Galeria Kaufhof-filialen liggen. “Door de samenwerking met Kaufhof kunnen we zien in welke regio’s onze kleding populair is. We kunnen er dan eventueel een eigen winkel openen,” laat CEO Bart Claes weten aan de krant.

Het is niet voor het eerst dat JBC de Duitse markt betreedt. Inmiddels heeft het bedrijf zeven winkels in het land. Sinds kort is de volledige kindercollectie van JBC ook te koop via de Duitse webshop. Die webwinkel werd twee jaar geleden ook gelanceerd in Nederland, maar door de aarzelende start ligt de focus daar niet op. JBC beschikt ook over een webshop in China.

De Duitse expansie is voor moederbedrijf Claes Retail Group, ook eigenaar van kledingketen Mayerline, een manier om weer groei te realiseren. Vorig jaar daalde de omzet van de groep met 14 procent naar 237,1 miljoen euro. Het nettoverlies bedroeg 11,5 miljoen euro. “Het verlies verkleinde omdat we in 2016 minder grote afschrijvingen moesten doen dan in 2015. Bovendien hebben we kosten bespaard door onder andere de magazijnen van JBC en Mayerline samen te voegen,” zegt Claes.

Naast ruim honderd fysieke winkels en een webwinkel, zijn de collecties van JBC sinds een jaar verkrijgbaar via webgigant Bol.com.

Beeld: JBC Facebook

Galeria Kaufhof
JBC