• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • JBC opent webshop met kinderkleding in Nederland

JBC opent webshop met kinderkleding in Nederland

Door May-Anne Oltmans

7 sep. 2015

Retail

JBC, de kledingketen die haar wortels heeft in België, heeft een webshop met kinderkleding gelanceerd in Nederland. Dat meldt Gondola, een Belgische nieuwssite over de retailbranche. De opening van de online winkel valt samen met de start van het tv-programma K3 zoekt K3, waarin de groep die muziek maakt voor jonge kinderen op zoek gaat naar opvolgers.

Op de kleding in de webshop treft de Nederlandse consument behalve K3 ook andere figuren van het Belgische entertainmentbedrijf Studio 100 aan, zoals Samson en Gert. JBC heeft recentelijk de exclusieve verkooprechten in Nederland voor Studio 100 kleren verworven en hoopt daarnaast dat de start van K3 zoekt K3 de online verkoop positief zal beïnvloeden. Bart Claes, CEO bij JBC, liet tegenover De Tijd niets los over de precieze investering die het bedrijf heeft gedaan voor de webshop. Wel wilde hij kwijt dat de webwinkel voornamelijk gepromoot zal worden via reclames op tv.

Tien jaar geleden probeerde JBC al uit te breiden naar Nederland, maar de vijf winkels die de retailer destijds opende sloten weer snel hun deuren. JBC is onderdeel van de Claes Retail Group, die ook eigenaar is van kledingketen Mayerline. In België en Luxemburg heeft JBC op dit moment 140 winkels. Verder heeft de kledingketen een webshop in België, Luxemburg en Duitsland. De kindercollectie in de Nederlandse webshop bevat voor zowel jongens als meisjes onder andere spijkerbroeken, truien en T-shirts. Prijzen variëren van 7,50 euro voor een paar sokken tot ongeveer 34,90 euro voor een vest of spijkerbroek.