• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Kabinet wil V&D helpen bij doorstart

Kabinet wil V&D helpen bij doorstart

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Als het V&D lukt om een doorstart te maken, dan zou het kabinet over ‘veel (garantie)instrumenten beschikken’ voor de financiering van toekomstige activiteiten van V&D. Dat laat een woordvoerder van het ministerie van Economische Zaken weten aan NOS.

Als het aan het ministerie ligt, worden betrokken partijen dan ondersteund, om de schade te beperken. Veel meer wil de woordvoerder er niet over kwijt. In het afgelopen jaar was het ministerie van Economische zaken ook al betrokken bij de financiële zorgen om V&D, maar op welke manier wil V&D niet zeggen.

"Duizenden werknemers komen net voor Kerstmis in onzekerheid te zitten over hun baan. Ook voor de toeleverende bedrijven en mkb'ers betekent dit onzekerheid," aldus de ministerie-woordvoerder tegen NOS. De situatie rond V&D wordt bestempeld als ‘slecht nieuws’ door het ministerie. Volgens FNV hebben de 10.000 medewerkers van V&D hun salaris over december al ontvangen.

Ondanks het feit dat meerdere grote bedrijven, waaronder V&D en Macintosh, uitstel van betaling aanvroegen gaat het wel beter met de retail in Nederland. "Winkeliers zijn positief over het komende jaar, bijna de helft van de winkeliers verwacht dat de omzet in 2016 gaat stijgen." Maar de consument gaat wel andere eisen stellen, en het online aanbod wordt transparanter, waarschuwt het ministerie. Ook zullen retailers die het online slecht doen, het nog een tijd moeilijk houden.

V&D
vroom&dreesman