• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Kalverstraat krijgt mogelijk nieuwe locatie voor modeketen

Kalverstraat krijgt mogelijk nieuwe locatie voor modeketen

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Vastgoedbedrijf Kroonenberg Groep is van plan om het pand van de Kas Bank in Amsterdam te transformeren naar een toplocatie voor een internationale modeketen. De ingang van het gebouw komt mogelijk aan de Kalverstraat te liggen, meldt directeur en eigenaar Lesley Bamberger van Kroonenberg tegenover De Telegraaf.

Kroonenberg is sinds enige tijd de eigenaar van het kantoor van de Kas Bank, met de hoofdingang gelegen aan de Nieuwezijds Voorburgwal. Het 11.500 vierkante meter grote pand grenst aan de achterzijde aan verschillende winkels gelegen aan de Kalverstraat. Een deel hiervan is al langere tijd eigendom van het vastgoedbedrijf.

Kroonenberg is van plan een deel van deze winkels door te trekken, zodat het Kas Bank-pand wordt verbonden met de drukke winkelstraat. “De Kalverstraat zou dan de entree worden. We willen graag een formule aan de Nieuwezijds die ook iets doet met de Kalverstraat,” aldus Bamberger in de krant. Volgens Bamberger zouden verschillende internationale modeketens zich al hebben gemeld, waaronder Uniqlo. “Het is mijn drive om dat te laten lukken, maar er wordt gesproken met diverse partijen.”

Samen met de gemeente Amsterdam is Kroonenberg nu in gesprek over de mogelijkheden tot uitbreiding van het pand. Het vastgoedbedrijf is in ieder geval niet van plan het gebouw te transformeren tot een winkelcentrum. Eerder werd het Kas Bank-pand aan de Spuistraat al omgetoverd tot een hotel.

Beeld: FashionUnited

Kalverstraat