• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Kijken: dit is de eerste winkel van Daily Paper

Kijken: dit is de eerste winkel van Daily Paper

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Het Nederlandse mannenlabel Daily paper heeft zijn eerste flagshipstore geopend in Amsterdam. De winkel is gevestigd aan de Bilderdijkstraat in Amsterdam Oud-West.

De winkel telt 250 vierkante meter winkeloppervlak en het winkelconcept is ontworpen door de drie eigenaren van de winkel in samenwerking met de architect Jason Devaney. Voor het design van de nieuwe winkel liet het jonge Amsterdamse label zich inspireren door de unieke patronen, rijke kleurschakeringen en luxe stoffen van het vervallen West-Afrikaanse koninkrijk van Dagbon. Naast de eigen Daily Paper-collecties en instore exclusives is er ook een selectie kunstboeken in de flagshipstore te vinden.

“In tijden waarin veel winkels de deuren sluiten, gelooft Daily Paper in de kracht van fysieke winkels. Daily Paper kiest ervoor om hun eerste winkel te openen in het stadsdeel waar de oprichters zijn opgegroeid; winkels in meerdere steden in binnen-en buitenland zullen volgen,” laat het label in een persbericht weten.

Daily Paper is in 2010 opgericht door de drie jeugdvrienden Jefferson Osei, Hussein Suleiman en Abderrahmane Trabsini. In korte tijd heeft Daily Paper naam gemaakt door eigentijdse herenmode te ontwerpen waarbij hun Afrikaanse erfgoed centraal staat.

Beeld: Daily Paper


Daily Paper