• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Kindermodeketen Coccinelle failliet

Kindermodeketen Coccinelle failliet

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

De high-end kindermoderetailer Coccinelle is failliet verklaard door de rechtbank van Rotterdam. De keten heeft zeven winkels in Rotterdam, Amsterdam en Den Haag, tevens is er een webshop. Dat meldt het AD.

Het faillissement is uitgesproken over alle vestigingen: Coccinelle Baby Fashion (Rotterdam), Coccinelle Outlet (Rotterdam), Coccinelle Shoes (Rotterdam), Coccinelle Kids Shoes (Rotterdam), Coccinelle Baby/Kids & Shoes (Den Haag), Coccinelle Head Office (Rotterdam), Coccinelle Fashion Stores BV (Rotterdam), Coccinelle Baby/Kids & Shoes (Amsterdam). De heer Simon Setz van Van den Herik & Verhulst Advocaten is aangewezen als curator. Volgens bronnen zou er gewerkt worden aan een doorstart.

De winkels in Rotterdam en Amsterdam zijn voorlopig nog open, maar de Haagse vestiging is twee weken geleden al gesloten. Coccinelle Fashion Stores startte twintig jaar geleden een winkel in het Hoeksche Waardse dorp Strijen. Er werken 42 mensen bij het bedrijf.

De keten Coccinelle verkoopt kinder- en babykleding van grote merken als Gucci, Dolce & Gabbana en Burberry. De Rotterdamse winkels bevinden zich in winkelcentrum Central Plaza en maken deel uit van het High End Fashion District Rotterdam, waar ook zaken van Michael Kors, Oger, McGregor, Tommy Hilfiger en Liu Jo gevestigd zijn.

Coccinelle
Faillissement