• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Lacoste breidt uit met winkels op Indiase luchthavens

Retail

Lacoste breidt uit met winkels op Indiase luchthavens

Door Tessa Guntlisbergen

6 okt. 2015

Frans sportmodemerk Lacoste is van plan meer reizigers te gaan bereiken door het openen van meer winkels op luchthavens in belangrijke Indiase steden. Dat meldt Fiber2fashion.com.

Lacoste opent dit jaar nog acht nieuwe winkels op luchthavens in India, waarvan drie in Mumbai en Hyderabad. Het modelabel had al een vestiging op het vliegveld van Bangalore en winkels in Delhi en Kochi staan nog op de planning.

Hoewel de collecties volgens Lacoste India CEO Rajesh Jain niet zo goed worden verkocht op luchthavens, verwacht het bedrijf dat de nieuwe winkels komend boekjaar voor 7 procent van de totale omzet gaan zorgen. De retailer verkoopt op de vliegvelden niet het hele assortiment, maar vooral fast selling artikelen zoals T-shirts.

In juli van dit jaar kondigde Lacoste al aan in 2016 een nieuwe webshop te lanceren, om zo in te spelen op het groeiende succes van online winkelen in India. Ook wil het bedrijf begin volgend jaar tien nieuwe winkels openen in India.

Lacoste werd in 1933 opgericht in Troyes, Frankrijk. Op dit moment heeft het sportmodemerk 46 winkels in 18 Indiase steden, waar het hele assortiment wordt verkocht. Met een aandeel van 89 procent in de totale omzet doet de kleding van Lacoste het in India het beste.