Lyle & Scott opent twee winkels in Nederland: dit moet u weten

Het Schotse mannenlabel Lyle & Scott komt naar Nederland, dat heeft vastgoedadviseur Collier International bekendgemaakt. Half augustus gaat de eerste winkel van het Schotse kledingmerk open aan de Meent 210 in Rotterdam. Twee maanden later volgt een vestiging in het vernieuwde winkelcentrum Hoog Catherijne in Utrecht. Dit moet u weten over het Schotse heritagemerk.

Lyle & Scott is een premium herenmodemerk en werd in 1874 opgericht door William Lyle en Walter Scott. Het merk met het gouden arends logo werd vooral bekend door de golfkledinglijn die in 1967 werd gelanceerd. In 2003 werd het merk nieuw leven ingeblazen door de lancering van zijn ‘Vintage’-lijn die de aandacht trok van muzikanten zoals Pete Doherty en Indie-bandjes zoals de Arctic Monkeys.

Tijdens de crisisjaren begin deze eeuw besloot het merk zijn opvallende logo iets ingetogener uit te voeren. Inmiddels is het logo weer in ere herstelt. In 2009 lanceerde het mannenlabel de ‘Club’-collectie; een kledinglijn ontwikkelt voor de jonge golfer. Datzelfde jaar stapte het merk ook in de e-commerce.

In Nederland wordt het merk verkocht via de Bijenkorf en Zalando. Dat het label zich als eerst in de Nederlandse havenstad vestigt, komt volgens ondernemer Rene Strolenberg, die de Nederlandse expansie leidt, door het grote aantal Rotterdamse fans van het merk. Strolenberg verklaart tegenover Retailtrends de keus voor Rotterdam; hij laat weten dat de meeste online bestellingen uit rotterdam komen.

Lyle & Scott heeft drie fysieke winkels in Engeland (in Kent, Cheshire en York) en een winkel in Edinburg, Schotland.

Beeld: Facebook Lyle & Scott

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN